3 sekrete se si të mësoni fëmijën të harrojë pelenën për 3 ditë

Harroni kërkimin e shenjave që tregojnë se fëmija është i gatshëm, kur bëhet fjalë për trajnimin e fëmijës në përdorimin e oturakut, fëmija juaj mund ta mësojë këtë gjë në tre ditë.

Fëmijët janë krijesa kurreshtare që kanë nevojë të dinë për gjërat kryesore: t`i mësoni si të njohin trupin e tyre dhe si të shmangen ndaj metodave të vjetra dhe gjërat hutuese. Këto janë tri këshillat që ju dhe fëmija juaj duhet ti dini para se të largoni tutje pelenat.

Flisni

Ndonjëherë fëmija juaj aq shumë hutohet duke lozur saqë nuk e kupton se ka nevojë për të “dalë jashtë”. Ju duhet ti mësoni se duhet t`ju tregojnë se kanë nevojë për përdorimin e oturakut, këtë gjë duhet t`ua përkujtoni më shpesh. Nëse fëmija ka kontroll mbi një proces atëherë nuk do ta luftojnë atë.

Shmanguni nga gjërat që ju hutojnë

Sigurohuni që nuk do të humbeni në rrjetet sociale apo në shikimin e epizodit të serialit tuaj të preferuar. Tërë kohën duhet që tia kushtoni fëmijës suaj dhe ju duhet që tërë kohën të mbeteni e fokusuar, kjo gjë do të zgjasë vetëm tre ditë derisa fëmija ta mësojë procesin.

Shmanguni nga materialet ndihmëse

Është koha që të liroheni nga të gjitha pelenat. Mendojeni si një gjë që do të largonte të gjitha arsyetimet dhe që do të detyrojë fëmijën të harrojë të gjitha metodat e vjetra./femra.net