5 problemet që banania i zgjidh më mirë se barnat

Banania është një frut tropikal që furnizon me energji, minerale dhe vitamina. Është e përshtatshme për të gjitha llojet e dietave, përfshi ata që synojnë të humbin peshë.

Është një nga frutat më të konsumueshëm në të gjithë botën. Ata që, gjatë dietës, shmangin bananen, bëjnë gabim; është e gjitha reputacion i keq, asgjë e vërtetë.

Bananet janë të pasura me minerale të ndryshme si potasiumi, magneziumi, hekuri dhe beta-karoteni. Kanë vitamina të grupit B si acidi folik, vitaminë C, vitaminë E dhe fibra.

Këto janë arsyet pse banania është e mirë për hipertensionin. Një banane në ditë, në mëngjes, është mjaft e mirë për njerëzit që vuajnë nga hipertensioni.

Depresioni është një tjetër çrregullim të cilin banania është në gjendje ta mbaj nën kontroll. Kërkimet kanë treguar që kjo është e mundur për shkak të tripofanit që përmban ky frut.

Kur banania hyn në trup transformohet në serototinë, i njohur si hormone i lumturisë.  Kjo është arsyeja pse ndikon edhe në pakësimin e nivelit të stresit.

Një tjetër teori e gabuar rreth bananes është se mund të kontrollojë diarenë. Në fakt, është e kundërta, banania rregullon punën e aparatit tretës.

Dhimbjet menstruale janë të fundit por jo më pak të rëndësishmet që ndikohen nga konsumimi i rregullt i bananes.