Alec Baldwin sërish në telashe: paditet nga 3 anëtarë të ekipit të filmit “Rust”!

Teksa Alec Baldwin u përball me akuzat për vrasje të pavullnetshme të kinematografes Halyna Hutchins, më shumë probleme ligjore po grumbullohen për të, një nga aktorët më të famshëm të Hollivudit. Vdekja aksidentale e Hutchins, e cila u vra ndërsa punonte në xhirimet e “Rust” në tetor 2021, ka bërë që tre nga 150 anëtarët e ekuipazhit të ngrenë një padi kundër Alec Baldwin, kompanisë së tij El Dorado Pictures dhe Rust Movie Productions LLC.

Ross Addiego, Doran Curtin dhe Reese Price po akuzojnë Baldëin për neglizhencë dhe shkaktim të qëllimshëm të shqetësimit emocional. “Paditësit në mënyrë të pavarur kërkuan mbështetje për trajtimin e tyre, të cilat kanë të bëjnë me pagjumësi, ankth, depresion dhe simptoma të çrregullimit të stresit post-traumatik”, thuhej në padi.

Paditësit pretendojnë dëmtim fizik dhe psikologjik . “Të pandehuri injoruan raportet për shkarkime të shumta të armëve të zjarrit; dhe këmbëngulën, nxituan dhe pa personel të pamjaftueshëm, për të përfunduar filmin”, thuhet në padi.

Ata gjithashtu raportuan se kishin parë të shtënat me armë zjarri dhe kishin pësuar “lëndime shpërthimi” nga zhurma e fortë e armës që shpërtheu brenda vendit të vogël në të cilën po xhirohej skena.

Kujtojmë që prokurorët e kanë akuzuar gjithashtu Baldëin për vrasje të pavullnetshme. Ai fillimisht mohoi akuzat se kishte tërhequr ndonjëherë këmbëzën, por prokurorët argumentuan se “fotot dhe videot tregojnë qartë Alec, disa herë, me gishtin e tij brenda mbrojtëses së këmbëzës”, përpara të shtënave vdekjeprurëse. Duke ecur përpara, atij nuk lejohet tani të pijë alkool, të zotërojë një armë ose të flasë me dëshmitarë të mundshëm, përveç diskutimit për vazhdimin e xhirimeve të “Rust”. Filmi është planifikuar të rifillojë prodhimin këtë pranverë.