Arsyeja përse shohim ëndrra të këqija

Kohët e fundit të djersitur ju ndodh të zgjoheni në mes të natës? Lajmi i keq që ne shohim në televizion apo ndoshta imagjinata juaj t’ju sjellë ëndrra të këqija?

Shkencëtarët që studiojnë ëndrrat nuk janë tërësisht të sigurt pse të gjithë shohim ëndrra të këqija. Në fakt, askush nuk është plotësisht i sigurt se pse ne të gjithë ëndërrojmë keq. Në çdo rast, gjatë gjithë historisë ngadalë por me siguri mund të zbulojmë shumë gjëra të reja në lidhje me ëndrrën.

Kështu, ne me siguri mund të themi se ëndrrat gjithmonë kanë një mesazh të rëndësishëm për të na dërguar. E njëjta gjë vlen edhe për ëndrrat e këqija. Duket se ata nuk janë aq të këqija dhe të frikshme për shkak se ajo është zbuluar se ato funksionojnë si një çlirimtar i tensioneve emocionale. Përderisa vazhdimisht ndjehemi të tensionuar dhe të zemëruar gjatë ditës, makthi është këtu për të hequr qafe gjithë stresin që kemi akumuluar gjatë ditës.