Artisti projekton botën në 4 mijë metra katrorë tokë, s’harron Shqipërinë (Foto)

Artisti Soren Poulsen, ka bërë një vepër arti, duk projektuar shtetet e të gjithë botës në një sipërfaqe të vogël toke.Atij i janë dashur 25 vjet punë që të bëjë hartën e botës.Në projektin e tij nuk mungon as Shqipëria, sepse Poulsen ka vendosur flamurin tonë kombëtar.Vepra është bërë përgjatë brigjeve të liqenit Klejtrup të Danimarkës.Projektimi i botës në vetëm 4 mijë metra katrorë, është bërë një vend joshës për turizmin.E gjitha lindi kur Poulsen po punonte për drenazhimin e një kanali kullues përreth tokës së tij.Ai gjeti aty një shkëmb në formën e Jutlandit, dhe pas kësaj i nisi ideja që të ndërtonte botën në miniaturë.Puna nisi në vitin 1943 dhe përfundoi në vitin 1968. Një vit më pas artisti vdiq.

Bota

Bota

Artisti Soren Poulsen, ka bërë një vepër arti, duk projektuar shtetet e të gjithë botës në një sipërfaqe të vogël toke.Atij i janë dashur 25 vjet punë që të bëjë hartën e botës.Në projektin e tij nuk mungon as Shqipëria, sepse Poulsen ka vendosur flamurin tonë kombëtar.Vepra është bërë përgjatë brigjeve të liqenit Klejtrup të Danimarkës.Projektimi i botës në vetëm 4 mijë metra katrorë, është bërë një vend joshës për turizmin.E gjitha lindi kur Poulsen po punonte për drenazhimin e një kanali kullues përreth tokës së tij.Ai gjeti aty një shkëmb në formën e Jutlandit, dhe pas kësaj i nisi ideja që të ndërtonte botën në miniaturë.Puna nisi në vitin 1943 dhe përfundoi në vitin 1968. Një vit më pas artisti vdiq.

Bota1

Bota1

rtisti Soren Poulsen, ka bërë një vepër arti, duk projektuar shtetet e të gjithë botës në një sipërfaqe të vogël toke.Atij i janë dashur 25 vjet punë që të bëjë hartën e botës.Në projektin e tij nuk mungon as Shqipëria, sepse Poulsen ka vendosur flamurin tonë kombëtar.Vepra është bërë përgjatë brigjeve të liqenit Klejtrup të Danimarkës.Projektimi i botës në vetëm 4 mijë metra katrorë, është bërë një vend joshës për turizmin.E gjitha lindi kur Poulsen po punonte për drenazhimin e një kanali kullues përreth tokës së tij.Ai gjeti aty një shkëmb në formën e Jutlandit, dhe pas kësaj i nisi ideja që të ndërtonte botën në miniaturë.Puna nisi në vitin 1943 dhe përfundoi në vitin 1968. Një vit më pas artisti vdiq.

Bota2

Bota2