Berisha: Në mbrojtje të Policëve

Këshilltar i Kryeministrit Besnik Berisha, ka thënë se ta duash Republikën, në radhë të parë do të thotë ta duash dhe respektosh Kushtetutën dhe ligjet e saj

Në një postim në rrjetet sociale, Berisha thotë se pas arrestimit të z. Kurti, do lexoni e dëgjoni shumë komente, pro dhe kundër këtij arrestimi dhe shumë sharje e fyerje të drejtuara kundër Policëve,

“Do dëgjoni e lexoni po ashtu, sharje, fyerje e kërcënime të shumta për udhëheqësit tanë, së bashku me thirrje të shumta e ftesa të ndryshme, për t’u ngritur në këmbë, në emër të “mbrojtjes” së Republikës dhe mbrojtjes së disa individëve, për të thyer, djegur e shkatërruar çdo gjë, të cilën në vite e paguam dhe ndërtuam me djersën dhe taksat tona. Por, pavarësisht sharjeve, fyerjeve, kërcënimeve e sulmeve të drejtuara kundër atyre që po ruajnë rendin dhe atyre që udhëheqin me Republikën e Kosovës, si dhe thirrjeve e ftesave të shumta e të ndryshme që do mund të dëgjojmë e lexojmë sot dhe në ditët në vijim, ata që janë zgjedhur me votën dhe paguhen nga taksat e qytetarit, duhet t’u sigurojnë qytetarëve të Republikës së Kosovës, një shtet ligjor, ku secili është i barabartë para ligjit, pavarësisht privilegjeve që gëzon në shoqëri.

Ndihem keq për arrestimin e z. Kurti dhe kujtdo tjetër, po aq sa jam ndier dhe ndihem keq për veprimet e tyre, që në emër të, siç pretendonin ata, dashurisë dhe mbrojtjes për Republikën, u manifestuan së paku në shkelje të ligjit. Ta duash Republikën, në radhë të parë do të thotë ta duash dhe respektosh Kushtetutën dhe ligjet e saj dhe këtë të fundit e kemi detyrim të gjithë, pavarësisht bindjeve tona politike apo qëndrimeve tona publike, rreth çështjeve të caktuara që lidhen me fatin e qytetarit apo shtetit tonë. REPUBLIKA mund të ruhet dhe mbrohet vetëm me kushtetutë e ligj, të barabartë për të gjithë…”, shkruan Besnik Berisha.