Bie kërkesa për PC : HP detyrohet të pushojë nga puna 10% të punonjësve

Rënia e kërkesës për PC e detyron HP-në të shkurtojë gati 10% të fuqisë punëtore, gjë që pritet të vazhdojë gjatë vitit të ardhshëm.

Prodhuesi i Silicon Valley njoftoi dje një raund pushimesh nga puna që do të prekë midis 4,000 dhe 6,000 punonjës krahasuar me 61,000 aktualisht të punësuar. Lëvizja është pjesë e një plani të transformimit të biznesit që synon të gjenerojë 1.4 miliardë dollarë në kursime vjetore të kostos.

“Ne mendojmë se është e kujdesshme në këtë pikë të mos supozojmë se tregu do të ndryshojë gjatë vitit 2023,” tha CEO Enrique Lores, duke iu referuar tendencës që ka treguar tashmë një rënie të ndjeshme të kërkesës për PC në nivel global për disa tremujorë, me të njëjtin HP që. në TM3 2022 raportoi një rënie të mprehtë të dërgesave.

Në tremujorin e tretë të vitit HP regjistroi një tkurrje prej 11.2% të të ardhurave tremujore në 14.8 miliardë dollarë, në vazhdën e asaj që u bë nga rivali Dell, i cili 24 orë më parë kishte njoftuar një rënie prej 6% të të ardhurave totale në tremujorin e tretë. .

Dell ka parashikuar një tkurrje edhe më të madhe për shitjet e kompjuterëve në tremujorin e katërt, në përputhje me trendin pas pandemisë. Sektori në fakt po ngadalësohet ndjeshëm pas përshpejtimit të regjistruar gjatë periudhës së bllokimit kur miliona njerëz blenë PC për të punuar dhe studiuar nga shtëpia.

Generated by Feedzy