Burri më i vjetër në botë vdes në moshën 140-vjeçare pas operacionit për heqjen e brirëve në kokë

Burri më i vjetër në botë ka vdekur në moshën 140-vjeçare pas një operacioni për heqjen ‘bririt’ që ai kishte në kokë. Ali Anter, i cili supozohet të jetë njeriu më i vjetër i Jemenit, u bë i famshëm për brirët e tij të çuditshëm në ballë.

Raportohet se rritja u shfaq në kokën e tij pasi ai mbushi 100 vjeç. Njëri prej tyre u rrit në një formë të mbështjellë, ndërsa u rrit poshtë dhe përtej fytyrës së tij. Mjerisht, familja e Aliut pretendoi se ai mori trajtim nga një individ i patrajnuar, i cili ishte përpjekur të largonte tumoret duke përdorur instrumente të nxehta.

Familja e Aliut tha gjithashtu se ai vdiq nga përkeqësimi i shëndetit të tij të përgjithshëm fizik dhe mendor të shkaktuar nga pleqëria. Megjithatë, të dashurit e tij pretendojnë se kjo vdekje u shpejtua nga amputimi i dështuar, raportoi gazeta jemenase Aden al-Ghad.

Ndërsa nuk ka pasur kurrë një diagnozë të konfirmuar, është e mundur që rritja e Aliut të ketë qenë brirë të lëkurës, tumore të lëkurës të bëra nga keratin, një proteinë që krijon qime, thonjtë dhe thundrat e kafshëve.n Ato lindin nga lezione beninje, premalinje ose malinje të lëkurës dhe janë më të zakonshme tek pacientët e moshuar dhe njerëzit me lëkurë më të hapur.

Para vdekjes së Aliut, Rekordet Botërore të Guinness emëruan personin më të vjetër të gjallë në botë si gruan 128-vjeçare nga Afrika e Jugut, Johanna Mazibuko. Nëna e shtatë fëmijëve Johanna Mazibuko, thuhet se vdiq në shtëpinë e saj në provincën veriperëndimore të vendit.