Çfarë është një fjalëkalim i fortë dhe pse është kaq i rëndësishëm përdorimi i tij?

Një fjalëkalim i fortë është çelësi për të mbrojtur llogaritë tuaja në internet, qofshin ato në rrjetet sociale ose home banking.

Miratimi i fjalëkalimeve që identifikohen lehtë është një praktikë sa e përhapur aq edhe e rrezikshme: vetëm mendoni se sa njerëz përdorin zgjidhje të parëndësishme si kombinimi 123456 ose fjalëkalimet qwerty ose abc123. Pra, kur është e mundur të përcaktohet një fjalëkalim si “i fortë”?

Sipas ekspertëve të industrisë, ka disa veçori që rrisin sigurinë në mënyrë eksponenciale. Për shembull, numri i karaktereve duhet të jetë më i madh se 12, mundësisht me shkronja të mëdha, numra dhe karaktere speciale (shenja pikësimi ose të ngjashme).

Me këta hapa të vegjël dhe të thjeshtë, është e mundur që tashmë të keni një fjalëkalim, i cili, në rastin më të keq, të paktën do t’ua vështirësojë jetën hakerëve. Në fakt, sulmet e sotme kibernetike janë aq të sofistikuara saqë miratimi i fjalëkalimeve të forta ndonjëherë nuk mjafton: në këtë kuptim, një VPN e profilit të lartë mund të ofrojë hapin tjetër drejt standardeve më të larta të sigurisë.

A mund të mjaftojë një fjalëkalim i fortë për të garantuar siguri të plotë?

Edhe duke adoptuar softuer të veçantë si password manager, është pothuajse e pamundur të eliminohet plotësisht rreziku i sulmit. Çiftimi i kësaj me një antivirus të nivelit të lartë dhe një VPN të denjë lejon ende një gjumë të mirë të natës.

Në fakt, Virtual Private Network, janë sisteme që ju lejojnë të filtroni lidhjen, duke e mbrojtur atë nga çdo ndërhyrje e jashtme. Kjo do të thotë që, për sa kohë që adoptoni një shërbim të besueshëm, shmangni kontaktet jo vetëm me hakerat, por edhe me agjencitë e bezdisshme të reklamave dhe entet qeveritare që janë paksa shumë kurioze.

Në fakt, çiftimi i fjalëkalimeve të forta me një VPN të mirë rekomandohet shumë edhe për surfistët e rastësishëm. Në kontekstin e shërbimeve të tilla, ExpressVPN është një nga emrat më të njohur në mbarë botën. Kjo platformë ofron performancë të lartë, e aftë për të mbështetur edhe përdorimin e përmbajtjes audiovizuale të transmetimit pa rënduar së tepërmi gjerësinë e brezit.

//zikroarg.com/4/5086363