Çka ndodh në trupin tuaj kur pini Coca Cola?

A ke pyetur pse Coca Cola vije me buzëqeshje? Është për shkake se te bën te ndihesh në qejf, apo jo. Kokaina prej saj është larguar qysh se 100 vjet me pare. E dini pse? Sepse ishte e tepërt e nuk nevojitej. Lexo ne vijim se ç’far furie fillon ne trupin tuaj po që se tash pini një Coca Cola. [wp-like-locker]

  • Ne 10 minutat e pare: 10 luge çaji me sheqer godasin sistemin tuaj. E kjo është 100% e sasis se rekomanduar ditore qe lejohet. Ju nuk villni menjëherë  nga sheqeri i tepërt për shkake se acidit fosforik këput shijen e tepër te ëmbël.
  • 20 minuta: Sheqeri ne gjake ju ngrihet larte kështu duke shkaktuar shpërthim te insulinës. Melçia juaj përgjigjet ndaj kësaj duke shndërruar ne yndyre (dhjame) çdo sheqer qe nxen. (Ne kete moment ka me bollëk sheqer).
  • 40 minuta: Absorbimi i kafeinës përfundon. Bebezat e syrit zmadhohen, shtypja gjakut ngritët, dhe si përgjigje mëlçia juaj hedh me shume sheqer ne rrjedhën e gjakut. Receptorët adenosine ne trurin tuaj tashme jane te bllokuar kështu duke parandaluar te ndjehesh i përgjumur.
  • 45 minuta: Trupi juaj rrit prodhimin e dopamines dhe kështu stimulon qendrat e kënaqësisë ne trurin tuaj. Me qe ra fjala kjo është po e njejta menyre se si funksionon heroina!
  • >60 minuta: acidi fosforit lidh kalciumin, magnezin dhe zinkun ne zorret e poshtme kështu duke ofruar përmiresim ne metabolizëm. Kjo me pas perzihet me doza te larta te sheqerit dhe embelzuesve artificial qe gjithashtu ngritin jashtëqitjen urinare te kalciumit.
  • >60 minuta: proporcionet diuretic te kafeinës fillojnë tash punën e tyre. (Te bën te ndjesh sikur don te urinosh/të pshton). Tashme sigurohet se ju do te evakuoni kalciumin, magnezin dhe zinkun e lidhur qe ishte drejtuar per tek eshtrat tua se bashku me sodiumin, elektrolitet dhe ujin.
  • >60 minuta: pa si që kjo furi e brendshme vdes ngadalë ju filloni te keni dështim te sheqerit. Ju mund te bëheni i iritueshëm apo i lodhshëm. Ju gjithashtu tashme keni nxjerr jashtë me urinim te gjithë ujin qe ka qen ne Coca Cola. Por jo para se ai ujë te mbushet me materie ushqyese te vlefshme te cilat trupi juaj ka mund t’i shfrytëzoj për gjera sikur mundësia e hidratimit te sistemit apo ndërtimin e forte te eshtrave dhe dhëmbëve.

Kjo e gjitha do pasoj me kolapsin e kafeinës ne orët ne vijim. Dhe se ndoshta çdo i dyti nga ju është duhanpirës qe e keqëson ketë edhe me shume… por, hej, merr edhe nje Coca Cola, te bën te ndjehesh me mire. Apo jo?!!! Jo, jo mos na keqkupto, kjo ishte vetëm shaka!

Konsidero edhe njëherë nëse do te pish coca cola prapë e sidomos nëse ke probleme shëndetësore. Ndihmo vetveten dhe te tjerët duke mos e pirë dhe duke këshilluar tjerët që mos ta pinë ose shkurtojnë sasinë në minimum. /sherohu/