Çka ndodhë kur ndizet qiriri në hapësirë(kozmos)[Video]

Zakonisht kur e ndezim një qiri, flaka merr formën e një loti dhe kjo ndodhë shkaku i fuqisë së gravitetit. Kur oksigjeni konsumohet nga flaka, atëherë ajri i nxehtë ngritët ndërsa ajri i ftohët. Por kur nuk ka gravitet, nuk ka asnjë ndarje midis ajrit të lehta dhe të rënda, kështu që zjarri digjet në të gjitha drejtimet në mënyrë të barabartë, duke shkaktuar një djegie në formë të “rrumbullakët”.

E çuditshme është se djegia mund të bëhet edhe pa flakë të dukshme.