Delawie: Përfaqësuesit e popullit nuk zgjidhen me armë

Ambasadori amerikan në Kosovë, Greg Delawie, gjatë një prononcimi për mediat, ka bërë thirrje që të ndalet dhuna.

“Dhuna duhet të ndalet dhe duhet të vendoset a jeni për një Kosovë demokratike. Kuvendi e ka thënë mendimin e vet se është për këtë, Policia po ashtu”, ka thënë Delawie, raporton KTV.

“Dhe duhet të kuptoni që përfaqësuesit e popullit zgjidhen në kuti votimi dhe jo me armë”, ka theksuar ai.

“Jam me deputetët, me policinë dhe stafin e Kuvendit të cilët po punojnë në kushte të vështira”, potencoi ai.