E çuditshme: në Arabin Saudite rrjedh një lum breshëri![Video]

Zakonisht kur mendojmë në motin në Arabin Saudite na shkon një mendje diell i fortë, thatësirë apo edhe stuhi rëre.

Por në ditët e fundit Arabia është bërë vend i një fenomeni natyror të çuditshëm: rrjedhë në lum, jo me ujë por me copa akulli dhe breshëri.

Irakianët kanë raportuar breshër sa madhësia e topave të golfit dhe stuhi të rënda shiu, që vazhduan për ditë të tëra, nga fillim e deri në mes të nëntorit, duke çuar në shpalljen e gjendjes së jashtëzakonshme.

Videoja e më poshtme tregon një lum me ujë akulli dhe breshër, që rrjedhin nëpër shkretëtirën arabe në mes të nëntorit 2015.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=I4XW6m1IWC8&w=420&h=315]