E mahnitshme: Gjenerata e re e robotit, “fotokopje” e njeriut (Video)

Në internet është publikuar një video në të cilën shihet një version i ri i robotëve, i dizajnuar për të vepruar brenda dhe jashtë ndërtesave.

Siç edhe shkruajnë mediat e huaja, bëhet fjalë për një robot të specializuar për manipulim me celular, transmeton Telegrafi, i cili mbushet me rrymë dhe vihet në lëvizje nga hidrauliku.

Gjithashtu thuhet se ai përdor sensorë për të balancuar trupin dhe këmbët. Gjithashtu ka sensorë në kokën e tij për të shmangur pengesat, për të vlerësuar terrenin, për të ndihmuar navigacion dhe manipuluar objektet.

Sipas përshkrimit, roboti në fjalë është i gjatë 175 centimetra dhe peshon 81 kilogramë. /Telegrafi/