Homoseksual sepse të kanë pushtuar xhindet

​Christian Jessen, një doktor britanik që drejton një serial të mirënjohur mjekësor në vend u bë protagonist i një dokumentari vërtet shqetësues, gjatë të cilit ai teston terapi të ndryshme popullore që synojnë të “kurojnë” homoseksualitetin.

Në dokumentarin e transmetuar në “Channel 4″, me titull “Cure me, i’m gay”, doktori shpjegon metodat e ndryshme arbitrare që ai ka arritur të zbulojë.
Midis tyre, disa prej taktikave përshijnë vendosjen në qendra rehabilitimi, këshillimin psikologjik apo praktika të çyshtjes.

Një pastor që Jessen vizitoi, i tha se ishte homoseksual sepse i kishin hyrë xhinde dhe se duhet të bënte një sërë seancash “shëruese”, gjatë të cilës xhindet do të thirreshin të dilnin.
Një tjetër mjek popullor i dha doktorit një shurup misterioz që duhet ta kthente në heteroseksual,
Si pasojë e këtij ilaçi misterioz, Jessen volli për disa orë me radhë.