Injeksionet epidurale në shtatzani: Sa janë të dëmshme marrja e tyre në procesin e lindjes?

Një injeksion epidural është një lloj anestezie. Anestezia është një trajtim mjekësor që përfshin humbje të kontrolluar, të përkohshme të ndjeshmërisë ose vetëdijes për të parandaluar pacientët të ndjejnë dhimbje.

Anestetikët janë medikamente që përdoren për kontrollin e dhimbjes, zakonisht gjatë operacioneve ose procedurave, shkruan Health News përcjell Gazeta Shneta.

Procesi i lindjes së një fëmije mund të jenë shumë i dhimbshëm për nënën. Ajo do të përjetojë kontraktime të mitrës që mund të fillojnë javë apo edhe muaj para lindjes.

Procesi i lindjes përfshin shtrirjen e qafës së mitrës (hapja e mitrës), vaginës dhe të gjitha indeve në rajonin e legenit ndërsa foshnja shtyhet përmes kanalit vaginal.

Anestezia është një opsion për lehtësimin e dhimbjes. Disa gra që lindin zgjedhin të përdorin anestetikë për ta bërë procesin e lindjes më pak të dhimbshëm. Të tjerat zgjedhin lindjen e fëmijëve pa përdorimin e ndonjë medikamenti.

Cilat janë rreziqet dhe efektet anësore?

Injeksionet epidurale janë shumë të sigurta. Efektet anësore janë zakonisht minimale, dhe komplikimet serioze janë jashtëzakonisht të rralla. Megjithatë, si të gjitha procedurat mjekësore, ekziston një rrezik.

Disa efekte anësore të mundshme përfshijnë:

– Dhimbje në pjesën e poshtme të shpinës;

– Dhimbje koke;

– Zhurma e veshëve;

– Nauze;

– Mpirje që çon në vështirësi në ecje;

– Vështirësi në urinim;

– Rënia e presionit të gjakut;

– Dëmtime të përhershme nervore. /Gazeta Shneta/

 

 

 

The post Injeksionet epidurale në shtatzani: Sa janë të dëmshme marrja e tyre në procesin e lindjes? appeared first on Gazeta Shneta.

Generated by Feedzy