Ja asteroidi që do t’i afrohet tokës të dielën

Një asteroid i madh do të parakalojë afër Tokës të dielën, dhe mund të vijë më afër se satelitët që gjenden jashtë planetit tonë.

Por, shkencëtarët janë të sigurt se asteroidi do të jetë larg tokës për të paktën 15,000 milje, ndaj nuk ka nevojë për panik.

Guri nga hapësira, i emëruar 2013 TX68, u vërejt tri vite më parë nga astronautët amerikanë që vëzhgonin asteroidët potencial që mund të vinin në drejtim të Tokës.

Ekspertët besojnë se asteroidi do të jetë afër Tokës të dielën. /Gazeta Express