Ja kur do të zbulohet Chevrolet Bolt

Në LA Auto Show ditën e djeshme, Zëvendës President Ekzekutiv i GM Mark Reuss tha se kompania do të zbulojë versionin e prodhimit të Bolt në CES pas disa javësh.

Makina është shfaqur si koncept në North American International Auto Show në Detroit në muajin janar të këtij viti, kështu që shënon rreth një vit që nga koncepti deri në prodhimin e makinës. GM më parë ka thënë se Bolt do të lançohet në vitin 2016, kështu që koha e lançimin nuk vjen si befasi.

CES është shndërruar shpejt në një makinë show gjatë dekadës së fundit, duke u përqëndruar në teknologjitë e ardhshëme të makinës – duke lidhur teknologjinë e makinës dhe drejtimin në mënyrë të pavarur. CEO i GM Maria Barra është caktuar për idenë kryesore në vitin 2016, kështu që ka kuptim se ajo do të dojë të zbulojë diçka të madhe – dhe nuk ka asgjë më të mëdha për GM momentalish se sa Bolt, e cila premton shumë.

Bold do të konkurojë ‘kokë më kokë’ kundër Model të ardhshëm të Teslës, e cila pritet të zbulohet në fillim të vitit 2016 për t’u prodhuar më pas në vitin 2017, raporton Techsot.Al. Të dyja makinat do kenë çmimet nën $ 40,000. /techsot/