Ja pse duhet të pini deri në 5 filxhanë me çaj në ditë

Çaji sjell përfitime serioze për shëndetin, kjo dihet tashmë.

Megjithatë Këshilli i Shëndetit në Holandë, një institucion i pavarur shkencor, që këshillon parlamentin e këtij vendi, thotë se njerëzit duhet të pinë nga tre deri në pesë filxhanë me çaj në ditë.

Mundësisht duhet të jetë çaj i zi ose jeshil, nuk ka rëndësi nëse është çaj frutash apo bimor.

Sipas shkencëtarëve, kjo sasi çaji ul ndjeshëm rrezikun për diabetin, sëmundjet e zemrës dhe goditjet cerebrale.

Çaji redukton ndjeshëm presionin e gjakut dhe tashmë qeveria holandeze po mendon që ta sërvirë për fëmijët e shkollës në vend të pijeve dhe qumështit gjatë orarit të drekës ose mëngjesit./Blic/