Ja si duken kartëmonedhat e reja të Zvicrës

Nga prilli 2016 ngadalë do të fillojmë t’i harrojmë bankënotat aktuale të frangut zviceran.

Për herë të parë do të dalin në qarkullim kartëmonedha 50 CHF dhe pastaj në intervale prej një vit e gjysmë do të vihen në qarkullim dhe kartëmonedha të tjera deri në zëvendësimin e plotë të kartëmonedhave të vjetra, me një karakter të ri që do të përfundojë në vitin 2019.

Ishte paraparë të vihen në qarkullim që nga viti 2010, por për shkak të problemeve teknike, ky proces është shtyrë disa herë. /Telegrafi/