Këto janë shtëpitë e fëmijërisë së disa udhëheqësve botërorë (FOTO)

Udhëheqësit botërorë shpeshherë shpenzojnë kohën duke ndërruar vendbanimet e tyre. Por pavarësisht shtëpive madhështore ku ata jetojnë tani, të gjithë kanë një të kaluar ku janë rritur.

Vladimir Putin

Presidenti rus Vladimir Putin u shpall njeriu më i fuqishëm në botë. Kjo është një nga rezidencat më të kushtueshme zyrtare të presidentit, transmeton lajmi.net.

Por, si një fëmijë Putin ka jetuar në këtë apartament në Shën Petersburg.

Barack Obama

Shtëpia e Bardhë është ndoshta qëndrimi më i dëshirueshëm i çdo udhëheqësi botëror. Ajo është ndërtuar në vitin 1792 dhe në të janë vendosur të gjithë presidentët deri tek ky aktual Barack Obama.

Por, para se të bëhej president Obama u rrit në këtë shtëpi një katëshe modeste në Hawaii.

Angela Merkel

Kancelaria e Gjermanisë ka shtëpinë dhjetë herë më të madhe se Shtëpia e Bardhë. Megjithatë, Angela Merkel ka vendosur për të jetuar në banesën e saj në Kurpfergraben.

Jo shumë ndryshe nga ajo aktuale, edhe shtëpia e fëmijërisë së saj duket modeste.

Margaret Thatcher

Thatcher, e cila u votua kohët e fundit si gruaja më me ndikim në 200 vitet e fundit, e kaloi shumicën e jetës së saj në shtëpinë e saj gjashtë katëshe e cila tani është në treg për 3 milion funta.

Por, para se të jetonte aty, Thatcher ka jetuar në këtë banesë të vogël me babain e saj.

Adolf Hitler

Adolf Hitler kaloi pjesën më të madhe të jetës së tij në Kehlsteinhaus, e njohur si ‘Foleja e Shqiponjës’, shtëpi luksoze në një kodër.

Megjithatë, Hitleri nuk u rri në luks. Ai kaloi vitet e tij të adoleshencës në këtë shtëpi në Austri.

Bill Gates

Nuk është një udhëheqës botëror, por një lider në çdo kuptim tjetër të fjalës. Gates jeton në një rezidencë milion dollarëshe e cila brenda është e mbushur me detaje të teknologjisë më të lartë.

Megjithatë, Gates edhe fëmijërinë e kaloi në gjirin e familjes së tij të pasur.