Krijesat e çuditshme në Fukushima

Fukushima është vendi ku ne 11 mars te vitit 2011 si pasoje e një tërmeti nënujor, pasuar me një cunam të papare, u dëmtua në mënyrë të rrezikshme centrali bërthamor me të njëjtin emër.

Kohet e fundit në ujërat që lagin këtë zone janë peshkuar në det disa lloj peshqish të cilët është me mirë të quhen krijesa të çuditshme ujore, për shkak të faktit se ato ngjajnë më shumë me një miksturë ndërmjet peshkaqenit, salmonit dhe ngjalave.

Peshqit kanë një gjatësi trupi që shkon nga 10 deri ne 15 cm, dhe sipas specialisteve të fushës, më shumë gjasa janë pasoja të drejtpërdrejta të mutacioneve që mund të kenë ndodhur në vijim të tragjedisë nukleare të Fukushima-s.