Kush e quajti Nënë Terezën “Engjëlli i Ferrit”?

Pas lajmit se Nënë Tereza do të shenjtërohet vitin e ardhshëm, kanë shpërthyer argumentet kundër, prej kritikëve të saj.

Në Indi ku Nënë Tereza zhvilloi më së shumti aktivitetin e saj, është vënë shumë herë në pikëpyetje ligjshmëria e punës së saj si bamirëse dhe qendrave të strehimit që ajo ngriti.

“The Indipendent” publikon një përmbledhje të kritikave në kohë të ndryshme.

Në shkurt, drejtuesi i grupit nacionalist Hindu në Indi, deklaroi se puna e Nënë Terezës kishe qëllimin e fshehtë për konvertimin e personave që ju shërbente, në kristianë.

Kjo deklaratë nxiti qëndrime të shumta politikanësh , të acaruar nga nga fakti se si një gruaja që fitoi Çmimin Nobel të kishte qëllime të fshehta.

Ndërsa në vitin 1994, shkrimtari britanik Christopher Hitchens u shndërrua në kritikun e saj më të madh. Mbi punën e tij u prodhua një dokumentar ekstremisht kritik ku Nënë Tereza quhej “Ëngjelli i ferrit”.

Dokumentari argumentonte se Nënë Tereza ishte “një aleate e status-quosë”, duke iu referuar marrëdhënieve të saj me figura të dyshimta të botës si diktatori Haitian, Jean Claude Duvalier.