Ky është automjeti i parë në histori! [Foto]

Automjetet na rrethojnë nga do që shkojmë. I kem në të gjitha madhësit dhe ngjyrat. Disa shërbejnë për gara e disa për përmbushjen e nevojave esenciale tonat.

Por nuk ka qenë gjithëherë kështu. Deri para 150 vjetësh transporti i mallrave dhe njerëzve është bërë pëmes kafshëve apo edhe makinave tjera me avull.

Epitetin e “Babait të automjetit” e mban Karl Benz i cili në vitin 1886 i cili prezantoi automjetin me tri rrota dhe timon…që nuk i ngjason fare timonit të sotëm.