Makina elektrike Jaguar do të zbulohet vitin e ardhshëm

Makina e parë në linjën e rilindur të Jaguar do të jetë një GT elektrike me katër dyer dhe modeli më i fuqishëm në historinë e markës.

GT e re do të zbulohet në vitin 2024 dhe në shitje në 2025 si i pari nga tre modelet në familjen e re Jaguar. Secila do të ndërtohet në një arkitekturë krejtësisht të re me porosi të automjeteve elektrike të quajtur Jaguar Electrified Architecture (JEA).

Ka të ngjarë të ketë dy motorë për lëvizje me katër rrota dhe një fuqi dalëse më të madhe se 575 kuaj fuqi. Koha e synuar për karikim është 200 milje largësi në 15 minuta.

Shefi kreativ i JLR-së Gerry McGovern tha se stili i GT-së dhe Jaguar-it të ardhshëm do të ishte “kopja e asgjëje”, duke thirrur mantrën dhe filozofinë e themeluesit të Jaguar Sir William Lyons.

Ai tha se ishte një “nder” që të kërkohej të drejtoja rilindjen e “një marke aq të dashur dhe të dashur” si Jaguar dhe u zotua ta kthejë atë në pozicionin e saj të kaluar si një “markë e vërtetë luksoze britanike”.

“Të jesh i egër është një detyrë e vërtetë, pasi nuk ka asgjë tjetër të tillë,” shtoi ai. “Jaguarët duhet të kenë një moment mahnitës, një ndjenjë të wow”.

Gjithsej 18 makina u krijuan si modele të madhësisë së plotë në vetëm tre muaj në të gjithë ekipet, por ekipi fitues llogariti vetëm tre prej tyre. McGovern tha se vendimi për zgjedhjen e dizajnit të këtij ekipi ishte “unanim”. “Nuk ka pasur asnjë debat, kemi thënë “kaq është”. /Shqip/