Mark Zuckerberg: metoda të reja të monetizimit për Metaverse, Instagram dhe Facebook

Pak kohë pas shpalljes së dyqanit virtual të veshjeve të Metës, rikthehemi për t’iu referuar atij që është vizioni kryesor i Mark Zuckerberg dhe bashkëpunëtorëve: Metaverse. Në fakt, vetë CEO i Metës ka bërë një lajm zyrtar lidhur me metodat e monetizimit.

Siç është raportuar edhe nga TechCrunch dhe The Verge, në profilin e Mark Zuckerberg në Facebook lexojmë: “Ne po zbatojmë mënyra të reja që do t’u lejojnë krijuesve të përmbajtjeve të fitojnë përmes Facebook dhe Instagram dhe jemi gati të ndajmë lajme që do të ndihmojnë në krijimin e përmbajtjes për Metaverse”. .

Drejtori i Përgjithshëm i Meta (ish-Facebook) shpjegoi më tej se “ne po shkojmë drejt një të ardhmeje ku gjithnjë e më shumë njerëz mund të bëjnë punën krijuese që duan dhe dua që platforma si e jona të luajnë një rol në realizimin e saj”. Në këtë drejtim, Zuckerberg njoftoi se Facebook dhe Instagram nuk do të mbajnë komisione deri në vitin 2024, duke lënë kështu të ardhurat nga veçoritë si abonimet, distinktivët dhe ngjarjet me pagesë në internet tek krijuesit e përmbajtjes.

Në këtë kontekst, ka mbërritur edhe njoftimi për risitë si Abonimet ndërvepruese (Krijuesit e përmbajtjes mund t’u japin akses në grupet ekskluzive të Facebook edhe abonentëve të lidhur me platforma të tjera), Facebook Stars (të gjithë krijuesit e kualifikuar të përmbajtjes mund të fitojnë nga përmbajtje të tilla si live dhe VOD ) dhe fitimin e parave të Reels (programi Reels Play Bonus do të lançohet së shpejti për më shumë krijues të përmbajtjes dhe do të jetë e mundur të publikohen përmbajtjet në të njëjtën kohë në Facebook dhe të fitohen para më tej).

Zuckerberg më pas iu referua zgjerimit të botës së koleksioneve dixhitale, duke bërë të ditur se projekti i lidhur me Instagram dhe NFT po zhvillohet vazhdimisht dhe se është në plan që gjithçka të arrijë edhe në Facebook. Në rastin e fundit, ne do të fillojmë nga një grup i vogël krijuesish përmbajtjesh në SHBA, duke lejuar gjithashtu postime të kryqëzuara midis Instagram dhe Facebook. Drejtori i Përgjithshëm i Metës zbuloi gjithashtu se NFT-të në Instagram Stories do të testohen së shpejti përmes SparkAR.

Së fundi, referenca e Zuckerberg për të ashtuquajturin Tregu i Krijuesve nuk duhet nënvlerësuar, që është “një vend i paracaktuar në Instagram ku krijuesit e përmbajtjes mund të zbulohen dhe paguhen dhe ku markat mund të ndajnë mundësi të reja partneriteti”, i cili aktualisht është duke u testuar. . Me pak fjalë, CEO dhe partnerët e Meta po mendojnë edhe një herë për ekonominë e Metaverse.