Mbajtja e nevojës mund t’ju mbysë

Shumë shpesh është vështirë të shkoni në tualet publik, apo tualeti i vendit të punës, është shumë i vogël dhe ju lëni erë të keqe. Por, mbajtja e nevojës mund të ju mbysë.

Njerëzit që janë të detyruar ta mbajnë nevojën, shkaku i punës së tyre – si mësueset dhe infermieret – janë më të prira të bëhen kaps, apo të pësojnë mosfunksionim të muskujve, si pasojë e ndalesës së nevojës.

Përdorimi i laksativëve për një kohë të gjatë, nuk është gjë e mirë, sepse organizmi e humbë aftësinë, që të krijoi nevojën dhe ta bëj kryerjen në kohë të caktuar.

Mirëpo, injorimi i këtij fakti, është shumë vendim i gabuar, transmeton Telegrafi.

Kjo bën që nevoja të forcohet dhe të grumbullohet, si një lojë e keqe në Tetris.

Me këtë rast, zorrët fillojnë të mos funksionojnë, duke shkaktuar probleme zinxhir, probleme me zemër dhe ngërçe.

Nëse gjendja është e rëndë, mund të vie deri tek intervenimi kirurgjik. Ndërsa, nëse nuk trajtohet, mund të shkaktojë edhe vdekjen. /Telegrafi/