Meta, siguri e rreptë në profilet e adoleshentëve në Instagram dhe FB

Meta rreptëson profilet e adoleshentëve për të “Promovuar përvoja të sigurta dhe të përshtatshme për moshën” në Facebook dhe Instagram. Kjo u njoftua nga e njëjta kompani e cila shpjegon se si nga sot të gjithë fëmijët nën moshën 18 vjeç do të kenë një konfigurim më privat të vendosur si parazgjedhje kur të regjistrohen në Facebook. Po ashtu po punohet për të ndalur përhapjen e imazheve intime të adoleshentëve në internet, veçanërisht kur ato përdoren për t’i shantazhuar, të ashtuquajturat “sextortion”.

Kompania inkurajon adoleshentët tashmë në platformë që të zgjedhin më shumë cilësime private (kush mund të shohë listën e miqve tuaj ose njerëzit, faqet dhe listat që ndiqni; kush mund të shohë postimet në të cilat jeni etiketuar në profilin tuaj; rishikoni postimet që jeni etiketuar para se të shfaqet postimi në profilin tuaj; kush mund të komentojë në postimet publike). Zgjidhja që vjen pas prezantimit të cilësimeve të ngjashme të paracaktuara në Instagram.

Në lidhje me ‘zhvatjen’, atëherë Meta njofton se po bashkëpunon me Qendrën Kombëtare kundër shfrytëzimit dhe zhdukjes së të miturve (NCMEC) për të krijuar një platformë globale për adoleshentët që kanë frikë se imazhet e tyre intime mund të shpërndahen për publikun në platformat online pa pëlqimin e tyre. Së fundmi, ndër masat Meta po teston mënyrat për të mbrojtur të rinjtë nga mesazhet e të rriturve të dyshimtë me të cilët nuk janë të lidhur, si për shembull mos shfaqja e tyre në rubrikën “Njerëzit që mund të njihni”. Si një shtresë shtesë e mbrojtjes, po teston gjithashtu heqjen e plotë të butonit ‘Mesazhe’ në llogaritë e Instagramit të adoleshentëve kur shikohen nga të rritur potencialisht të rrezikshëm.

Generated by Feedzy