Një raketë SpaceX lëshon 21 satelitë Starlink V2 në orbitë dhe zbarkon në det

Një raketë Falcon 9 që mbante 21 nga satelitët e rinj Starlink “V2 mini” të SpaceX u ngrit në orën 10:31 të mëngjesit ET (1431 GMT) nga Space Launch Complex 40 në Stacionin e Forcave Hapësinore Cape Canaveral të Floridas, pas dy vonesave të vogla më herët gjatë ditës për të pazbuluar.

Rreth 8 minuta e 26 sekonda pas lëshimit, etapa e parë e raketës u ul në dronesin autonom të SpaceX A Shortfall of Gravitas aty pranë në Oqeanin Atlantik, brenda pamjes së një transmetimi të drejtpërdrejtë nga SpaceX.

Ishte nisja e 25-të e kompanisë hapësinore në vitin 2023 deri më tani, sipas statistikave të dhëna në transmetim, së bashku me lëshimin e tetë të përgjithshëm të këtij përforcuesi të fazës së parë Falcon 9.

Satelitët V2 mini Starlink të SpaceX janë projektuar të jenë më të fuqishëm se përsëritjet e mëparshme, duke lejuar më shumë kapacitet me brez të gjerë se gjeneratat e mëparshme, sipas kompanisë.

Ata gjithashtu përmbajnë shtytës Hall, të cilët janë sisteme shtytëse elektrike që ofrojnë mbi dyfishin e sasisë së shtytjes në krahasim me ato në satelitët e gjeneratës së parë Starlink, ka thënë SpaceX. /Shqip.com/