Njeriu i zhdukur, pas 4 muajsh shihet si fantazmë

Legjenda e fshatarit Frederick Fisher është një nga historitë më të zakonshme të fantazmave në Australi. Në një mbrëmje të qetë qershori në vitin 1826, Fisher ka shtëpinë e tij në Campbelltown për të kryer disa pune dhe nuk u kthye kurrë më.

Ai u zhduk pa gjurmë, duke mos lënë pas asnjë shenje që mund të shpjegojë zhdukjen e tij të papritur. Ai nuk u bë i gjallë për katër muajt e ardhshëm, dhe pas kësaj kohe, një tjetër banor i Campbelltown hyn në hotel i zbehtë dhe duke u dridhur. Ai tha se kishte parë fantazmën e Frederick Fisher.

Ai i ishte ulur në gardhin afër rrugës, duke treguar me gisht shtratin e lumit aty afër. Me pas, burri kishte parë fantazmën të shpërbëhej deri në zhdukje përpara syve të tij.

Burri që kishte parë fantazmën ishte shumë i pasur dhe i respektuar në komunitet, ndaj policet vendosen të hetonin në vendin ku ai tha se kishte parë fantazmën. Ata u shokuan kur gjeten atje trupin e pajetë të Fisherit.

Vrasësi i tij u zbulua me vonë të ishte George Worrall, fqinji i Fisherit që merrej me çështjet e tij ligjore.

Ai u kishte thënë të gjithëve se Fisheri ishte nisur për në Angli. Fisher ka pushuar në paqe që pas rrëfimit të vrasësit të tij, megjithëse shpesh thonë se ende pushton hotelin pranë Campbelltown.

http://www.explorerunivers.com/