Opozita fut nën kontroll Stacionin e Autobusëve

Koalicioni opozitar LDK – PDK e ka futur nën ombrellën e vet edhe një ndërmarrje tjetër të Komunës së Prishtinës. Para rreth dy muajve, Bordi i Drejtorëve të ndërmarrjes komunale “Stacioni i Autobusëve” e ka shkarkuar nga detyra kryeshefin ekzekutiv, Nol Dedaj, dhe e ka emëruar ushtrues detyre të drejtorit Nezir Ramën, i cili njëherësh është edhe përfaqësues i Federatës së Karatesë në Komitetin Olimpik të Kosovës.

Ish-drejtori Dedaj ka thënë se shkarkimi i tij është bërë pasi koalicioni opozitar PDK – LDK ka futur nën kontroll ndërmarrjet komunale nëpërmjet aksionarëve të tyre. “Shkarkimi im ka ndodhur për shkak të koalicionit PDK – LDK në Komunën e Prishtinës, të cilët i kanë ndarë ndërmarrjet publike. Në këtë formë Bordi e ka marrë vendimin absurd se unë duhet të shkarkohem, ngase ndërmarrja ‘Stacioni i Autobusëve’ i ka rënë PDK-së derisa unë jam emëruar me konkurs të rregullt e jo me emërim politik.

Ndërmarrjen e kam gjetur me minus 35 mijë euro, unë kam lënë një buxhet në vlerë prej 235 mijë eurove”, ka thënë për “Zërin” ish-drejtori, Nol Dedaj. Ai ka treguar se në vendimin e shkarkimit janë dhënë tri arsye nga ana e Bordit që, sipas tij, asnjëra nuk qëndrojnë./ Zeri