OPPO Find X5 Pro është ndër smartfonët e parë që merr Android 13 Beta 1

OPPO Find X5 Pro, flamuri më i fundit i prezantuar nga OPPO në shkurt 2022, do të jetë ndër smartfonët e parë në botë që do të shijojë veçoritë e versionit të ri të sistemit operativ Google: Android 13 Beta 1. Ndërsa pret lëshimin, OPPO do të ofrojë për zhvilluesit një pamje paraprake të ColorOS bazuar në Android 13 Beta 1 për të rregulluar mirë të gjitha veçoritë e reja.

“OPPO ka punuar në mënyrë aktive me Google për një kohë të gjatë për të ofruar përvojën më të mirë të mundshme përmes ColorOS tonë, i cili bazohet në sistemin operativ Android të Google,” tha Andy Wu, Zëvendës President i OPPO dhe President i Find Product Line. “Me Android 13 të ri, ne besojmë se performanca e pajisjeve tona shumë inovative, siç është flamuri Find X5 Pro, mund të shfrytëzohet plotësisht nga zhvilluesit dhe përdoruesit.”

OPPO dhe Google: Android 13 Beta 1 gati për Find X5 Pro
OPPO konsolidon në këtë mënyrë bashkëpunimin dhe mirëkuptimin e fortë me Google, falë një zhvillimi të markës që po pushton të gjithë planetin vit pas viti. Sistemi i ri Android 13 do të fokusohet veçanërisht në fushën e privatësisë dhe sigurisë, duke prezantuar API-të e reja (ndërfaqet e programimit të aplikacioneve) për të ndihmuar zhvilluesit.

Përditësimi ofron një mori përditësimesh, duke përfshirë veçoritë e privatësisë, një përzgjedhës të ri fotografish, API të ikonës së aplikacionit me temë, vendosjen e shpejtë të pllakave dhe mbështetjen e gjuhës së aplikacionit. plus veçori si audio Bluetooth LE dhe MIDI 2.0 me USB. Beta 1 shton gjithashtu leje të reja për akses më të hollësishëm në skedarët e medias, API të përmirësuara të rrugëzimit audio dhe më shumë.

Find X5 Pro është i pajisur me specifikime teknike të fundit, falë ekranit AMOLED me një rezolucion prej 1440 x 3216 piksele dhe një shpejtësi rifreskimi prej 120 Hz. Nën trup gjejmë SoC të fuqishëm Snapdragon 8 Gen 1 dhe telefoni inteligjent mundësohet nga një bateri 5000 mAh me karikim të shpejtë 80 W. Find X5 Pro përmban njësinë e parë të përpunimit nervor (NPU) për imazhe moderne, MariSilicon X dhe sistemin e kamerave të dyfishta IMX766.

//ugroocuw.net/4/5086363