PlayStation 6 në 2027? Detaje të reja në lidhje me konsolën e gjeneratës së ardhshme

Në një dokument të fundit të përgatitur nga Sony dhe të prezantuar në kontekstin e blerjes së Activision-Blizzard nga Microsoft – i kundërshtuar ashpër nga Sony – detaje të reja janë shfaqur në lançimin e gjeneratës së re të PlayStation. Konsola duhet të lansohet pas vitit 2027, saktësisht 7 vjet pas lançimit të PS5.

Në dokument, Sony nënvizon shqetësimin e saj për markën Call of Duty, e cila, sipas kompanisë japoneze, mund të braktisë platformën e saj. Kjo është një nga arsyet kryesore pse Sony po përpiqet të pengojë blerjen prej afro 70 miliardë dollarësh me çdo mjet të mundshëm.

Phil Spencer, kreu i divizionit të Xbox, ka thënë tashmë vazhdimisht se kompania e tij nuk ka ndërmend t’ua mohojë Call of Duty përdoruesve të PlayStation edhe në vitet në vijim. Në veçanti, Spencer tha se Microsoft do të vazhdojë të lëshojë Call of Duty në tastierën japoneze “për sa kohë që ka një PlayStation për shitje”.

Megjithatë, Sony vazhdon të frikësohet nga humbja e një prej kompanive më të shitura të saj dhe këtë herë specifikon edhe datat. Në një nga pasazhet, kompania e Tokios nënvizon probabilitetin e lartë që në lançimin e gjeneratës së saj të ardhshme, tastiera mund të mbetet e pambuluar në frontin e Call of Duty, duke kufizuar ndjeshëm konkurrencën e platformës.

Në një hap të dytë, Sony vendos ndarjen midis PlayStation dhe COD në 2027. Duke bashkuar informacionin, supozohet se PlayStation 6 i ri duhet të mbërrijë në treg në të njëjtin vit. Në realitet, dokumenti i sipërpërmendur paraqet dy versione, një i dorëzuar komisioneve antitrust dhe tjetri i bërë publik.

Sony referred to a next generation of PlayStation console in its CMA response, with the suggested year of release being redacted

This was in a passage where it was referring to losing access to CoD after 2027, with higher potential for platform switching

PlayStation 6 in 2028? pic.twitter.com/f7govC8R7A

— Piers Harding-Rolls (@PiersHR) November 23, 2022

Siç thekson në Twitter analisti Piers Harding-Rolls, në publik u hoq një datë që duket se vendos lansimin e PlayStation 6 pikërisht në vitin 2028. Megjithatë, në të dyja rastet, kjo paralajmëron se PS5 do të ketë një cikël të gjatë jetë të paktën 7 vjet – si PS4 – nëse jo më shumë.

Generated by Feedzy