Poezia me tre rreshta që i bëri njerëzit të qajnë

Ernest Hemingway ishte njëri ndër shkrimtarët më të suksesshëm të shekullit XX. Ai u bë i famshëm dhe i “pavdekshëm” me veprën e tij “Plaku dhe deti”

Talentin e tij për art ai e shprehu edhe në një kompeticion për poezinë e shkurtër dhe më të bukur, kur e fitoi këtë garë me një poezi me tre rreshta duke i emocionuar që të gjithë.

Kjo është poezia:

“Në shitje:
kpuca për bebe,
asnjëherë të mbathura”