Pozicioni më i rrezikshëm në seks: femra sipër

Një studim i fundit ka treguar se meshkujt po rrezikojnë shumë duke provuar pozicione të reja në shtrat.

Kërkuesit shkencorë në Brazil kanë dalë në përfundimin se ka rrezik shumë të madh frakture të penisit kur femra është sipër dhe kur praktikohet stili i qenit.

Nga ana tjetër, pozicioni më i sigurtë gjatë marrëdhënies seksuale është misionari, me një rrezik thyerjeje vetëm 21%.

Doktorët kanë ekzaminuar pacientë të ndryshëm përgjatë 13 viteve për të dalë në këtë përfundim.

Studimi i publikuar në “Advances in Urology” thotë se problemi kur femra qëndron sipër është se ajo ushtron forcë me të gjithë peshën e saj në organin mashkullor. Kur gjërat shkojnë keq, femra as që e kupton. Ajo ndalon vetëm kur dëgjon ulërimat e partnerit./Top Channel/