Pse disa njerëz shkruajnë me dorën e majtë (Video)

Duart tona dallohen prej njëra-tjetrës. Simbolikisht, e djathta është ajo me të cilën bëjmë gjithçka.

Por, sa njerëz rreth nesh e dimë se funksionimi më mirë është duke punuar me dorën e majtë?

Psikologu nga universiteti “Harvard” Jerome Bruner shkroi një libër të tërë mbi këtë temë.

Interesante, edhe pse shkenca moderne ka përparuar, misteri evolucionar i duarve vazhdon të magjeps.

Pse një e dhjeta e njerëzve shkruajnë me dorën e majtë, dhe të tjerët me të djathtën?

Video e mëposhtme është duke u përpjekur për të paraqitur këtë fenomen përmes animacionit.