Si po i vjedh Facebook miliarda shikime? (VIDEO)

Më parë YouTube ka qenë mbreti i videove në internet. Ndërsa tani është bërë Facebook një nga sajtet me më shumë video në ueb.

Problemi qëndron se pjesa më e madhe e videove të postuara në Facebook janë vjedhur nga YouTube.

Krijuesit e videove në YouTube lodhen duke filmuar videot, ndërsa faqet popullore në Facebok i vjedhin këto video dhe i ngarkojnë si të ishin të tyret, pa përmendur autorin.

Shpjeguesi i madh i videove në YouTube, Kurzgesagt, shpjegon këtë situatë të tensionuar në videon e mëposhtme, e cila, në mënyrë ironike, me siguri do të përfundojë duke u ngarkuar në Facebook. /vetemtech/