Si të trajnoni një qen!

Zgjidhni një qen që i përshtatet stilit tuaj të jetesës.

Pas shekujve të mbarështimit, qeni modern është një nga speciet më të ndryshme të kafshëve në tokë. Gjithnjë do të ketë një qen që i përshtaten çdo jetese, por jo të gjithë qentë do të përshtaten me nevojat tuaja specifike.

Vendosini qenit tuaj një emër praktik. Ai duhet të jetë në gjendje ta mësojë emrin e tij.

Ju do të duhet të lini 15-20 minuta dy herë çdo ditë për seancat formale të trajnimit.

Zgjidhni mjetet e duhura për të stërvitur qentë tuaj. Si lodra llastiku, shkopinj të posaçëm etj.

Bëjani të ditur që nuk mund të bëjë si do ai.
Motivojeni kur bën diçka si duhet, jepini biskota dhe përkëdheleni. Trajnojeni me stomakun bosh. Nëse ka ngrënë dembeloset dhe nuk do të ju dëgjojë.

Bëjeni të ju dëgjojë.