Skandaloze: Kastriot Myftaraj thotë se Meka e Medina duhet të goditen me bomba atomike

Gazetari Kastriot Myftaraj, i njohur për artikujt e tij kontrovers, ka propozuar që të hidhen bomba atomike në Medinë e Mekë, për ta zgjidhur “problemin e botës me Islamin”

Ai ka ngritur paralele mes Hiroshimës & Nagasakit me Mekën & Medinën, në shkrimin që mund ta lexoni më poshtë.

Problemi i botës me Islamin zgjidhet duke u bërë Meka “Hiroshima” dhe Medina “Nagasaki”

Në thelb, problemi që ka bota sot me terrorizmin islamik është i njëjtë me problemin që kishte SHBA me militarizmin japonez në fund të Luftës së Dytë Botërore. Atëherë, japonezët kishin bindjen se Perandori ishte Arahitogami, domethënë hyjni i mishëruar si njeri. Ky status hyjnor i tij ishte sanksionuar edhe në Kushtetutën e Japonisë. Hedhja e bombave atomike nga amerikanët në dy qytetet japoneze, Hiroshima dhe Nagasaki, kishte si qëllim të shkatërronte besimin e japonezëve në statusin hyjnor të sundimtarit të Japonisë. Nëse perandori ishte hyjni, atëherë supozohej që ai të kishte fuqi për të mos lejuar që këto armë të tmerrshme të qëllonin territorin japonez. Kur kjo ndodhi, u humb besimi i publikut se perandori ishte hyjni.

E njëjta gjë vlen edhe për terrorizmin islamik. Terroristët frymëzohen nga libri bazë i fesë islame, Kurani, çdo fjalë e të cilit supozohet të jetë kumtuar nga Zoti (Allah), nëpërmjet kumtuesit Muhamed, për këtë i quajtur profet. Nga ana tjetër pretendohet se ekstremistët islamikë e keqinterpretojnë këtë libër, për ta përdorur atë për nxitjen e luftës. Si shembull për këtë sillen fjali të librit ku Allahu bën thirrje për bashkëjetesë paqësore me njerëzit e feve të tjera. Por qëllimisht harrohet konteksti në të cilin thuhet kjo gjë dhe që është ai i nënshtrimit të jomuslimanëve ndaj muslimanëve. Pasi të nënshtrohen, jomuslimanët mund të trajtohen me zemërgjerësi, duke paguar edhe taksën përkatëse për mbrojtjen që iu bëhet, domethënë të paguajnë tribut për të jetuar.

Për atë që dëshiron të kuptojë, është e qartë se Kurani përmban një doktrinë politiko-ushtarake për sundimin e botës, dhe Islami i bazuar në këtë libër nuk është aspak një fe paqësore.
Terrorizmi islamik është vetëm një nuancë taktike e Islamit, i cili e ka parim strategjik kuranor nënshtrimin e botës. Objektivi strategjik është nënshtrimi i botës; një taktikë për arritjen e këtij objektivi është terrorizmi islamik. Për këtë arsye duhet asgjësuar Islami si fe, jo thjesht terroristët islamikë. 1.6 miliard njerëz janë robër shpirtërorë të një doktrine djallëzore, Islamit. Edhe ata duhen çliruar nga e keqja. Mënyra më e sigurt është që t’ u jepet muslimanëve të kuptojnë, në mënyrë bindëse se nuk ekziston Allahu i plotfuqishëm, dhe se ai nuk mbron dot as vendet më të shenjta të Islamit, Mekën dhe Medinën. Për këtë qëllim duhet të goditen me bomba atomike Meka dhe Medina. Duhet të zhduket nga faqja e dheut Kaaba, së bashku me Gurin e Zi, simbolin e pranisë së Allahut në botë, si dhe me varrin e Muhamedit. Hexhazi, pjesa e Gadishullit Arabik ku gjenden Meka dhe Medina duhet të shpallet zonë e ndaluar dhe as Arabisë Saudite nuk duhet t’ i lejohet që të ushtrojë sovranitetin shtetëror atje. Me këtë zhduket Islami si religjion sepse ai është i lidhur me pelegrinazhin (Haxh) në Mekë.

Kur muslimanët e botës të shohin se vendet më të shenjta të Islamit u shkatërruan pa qenë në gjendje Allahu i Madh që t’ i mbronte do ta kuptojnë se kulti i Allahut është i rremë, e po ashtu edhe ai i Muhamedit. Ky vetëdijësim do të kushtëzojë reagimin e tyre. Grupet terroriste islamike do të shpërbëhen si akulli në shkretëtirë. Kohezioni i tyre mbështetet në bindjen e anëtarëve të tyre fanatikë te plotfuqishmëria e Allahut. Edhe terroristi më fanatik nuk do të gjejë më kauzë për luftë.

Dy bomba atomike të hedhura në Meka dhe Medina do të kenë një efekt përshpejtues magjik për reformimin e shoqërive në botën islame. Brenda ditës do të jetë zhdukur pengesa kryesore për reformimin e këtyre shoqërive.

Bota dhe posaçërisht Europa dhe SHBA nuk kanë thjesht një problem me terrorizmin islamik, por kanë një problem me Islamin si religjion./Kastriot Myftaraj