“Sonata” i Durim Kryeziut në “NEW WAVE” në Sofje të Bullgarisë

Filmi “Sonata” me Regjisor Durim Kryeziu ka hyrë zyrtarisht në konkurencë në festivalin e filmit “3rd International Student Film Festival – NEW WAVE” në Sofje të Bullgarisë.

Filmi është realizuar në kuader të Fakultetit të Arteve të Bukura – Universiteti i Prishtinës “Hasan Prishtina” dhe produksioni Land film’s me mbështetje nga QKK dhe Komuna e Prishtinës.

Durim Kryeziu

“Sonata” është një lidhje dashurie në mes dy personaliteteve tërësisht të kundert me karaktere dhe kërkesa karrëshi përditshmërisë, edhe rastësisht prodhon paknaqësi të cilat sa shkon e fryhën duke kaluar në problem të cilat pothuajse nuk kan zgjidhje meqë përsonazhet atakojnë njëri tjeterin duke krijuar barrier dhe shtruar pyetjën: Çfarë është dashuria.?! Çfarë është martesa.? Sa zgjasin këto.? A mund të sherohën me kohë, me vjet, me muaj, me ditë, ne orë, normal që zgjidhjën secili e afron nga këndvështrimi dhe karakteri.

“SONATA” me heret është shperblyer nga San Francisco Film Awards‏ me shperblimin “HONORABLE MENTION” , Festivali i Filmit “Hyjnesha në Fron” ku merr çmimin FILMI MË I MIRË I SHKURTË KOMBËTAR, dhe me çmimin “BEST SHORT FILM” në festivalin Albanian Film Week në New York.

Gjithashtu Filmi deri tani është prezentuar në këto festivale:

– “Balkan Film Food Festival” ne Pogradec-Shqiperi,
– “River film festival” në Italy
– “San Francisko Film Award”
– “Three cities film festival and Conference që organizohet në tre vende NewYork City, Santo Domingo, Dominican Republic ,Los Angeles,
– “INTERNATIONAL EUROFILM FESTIVAL” në Spanjë,
– “São Tomé Festfilm” në Portugali
– “University of Illinois Student Film Festival” në Illinois – USA
– “Hyjnesha në Fron”Kosove
– Dea Film festival – Shqiperi
– 5th Bengaluru International Short Film Festival – Indi
– West Nordic International Film Festival Ålesund, Norway
-36th International Cinematographers’ Film Festival “MANAKI BROTHERS”, Bitola, Republic of Macedonia,
– 6th Balkans Beyond Borders Short Film Festival në Thessaloniki Greqi
– The 4th Edition of Albanian Film Week në New York US,
– FirstStep FilmFest në Shqipëri,
– Sose International Film Festival në Armeni,
– 5th Pune Short Film Festival 2015 në Indi,
– Albanian Film Week në New York. /Gazeta Liria/