Terroristja nuk kishte lexuar asnjëherë Kuranin

26-vjeçarja Hasna Ait Boulahcen u bë femra e parë terroriste që hedh veten në erë në një vend të Europës.

Ajo shtypi detonatorin në momentin kur forcat speciale franceze do të hynin në apartamentin e saj në rrugën Saint Denis në Paris. Veç vetes, viktimë e shpërthimit ishte edhe një qen i forcave speciale franceze.

Menjëherë pas identifikimit të saj, përveç autoriteteve franceze, profili i 26-vjeçares është vënë nën vëzhgim të hollësishëm edhe nga mediat.

Britanikja “DailyMail”, publikoi disa imazhe që tregojnë Hasna-n krejt normale, një vajzë që pëlqente festat, muzikën dhe e shoqërueshme, ndërkohë që vëllai i vet deklaron se motra e tij nuk ka qenë asnjëherë e interesuar për fenë dhe nuk ka lexuar kurrë Kuranin.

hasnaaa1

Hasna Aitboulahcen, 26, the cousin of Abdelhamid Abaaoud, the alleged mastermind behind the ISIS Paris atrocities Credit La DH/Les Sports Agreed fee 200 euro on use. NO INTERNET. Supplied by Eric Guidicelli, Directeur artistique, egui@dh.be, Tel : +32 474 77 77 24, Fax : +32  2 211 28 70, Groupe de presse s.a. I.P.M., Boulevard Emile Jacqmain, 127, 1000 Bruxelles