Tërshëra dhe të mirat e saj për shëndetin

Tërshëra është një produkt me bazë drithërash i krijuar nga shtypja e kokrrave të saj. Ato përdoren për përgatitjen e ushqimeve të shumta që i përkasin kategorisë “ushqim i shëndetshëm”.

Tërshëra konsiderohet një “super ushqim” dhe një burim i vlefshëm i shumë lëndëve ushqyese.

Përmbajtja e lartë e vitaminës B

Tërshëra është një zgjidhje e shëndetshme për mëngjes që siguron gjithashtu një sasi të lartë të vitaminës B, e cila është e rëndësishme për funksionimin e duhur të nervave, kujtesë të mirë dhe përqendrim më të mirë. Përmban vitamina B6, B1, B2, B3 dhe B9.

Tërshëra ngop për një kohë të gjatë

Tërshëra është një ushqim i shkëlqyer për dietat e atletëve pasi ato ofrojnë shumë proteina të rëndësishme dhe mund të ndihmojnë në humbjen e peshës.

Tërshëra përmban një sasi të lartë hekuri

Tërshëra e mbështjellë përmban një sasi të lartë hekuri, të ngjashme me atë që përmban mishi. Prandaj, kur tërshëra bëhet pjesë e rregullt e dietës suaj, mund të ndiheni më pak të lodhur dhe mund të ulni rrezikun e anemisë.

Një ndihmë e madhe për shëndetin e thonjve dhe lëkurës

Falë përmbajtjes së elementeve si mangani, zinku dhe bakri, konsumimi i rregullt i tërshërës mund të ketë përfitime për shëndetin e thonjve dhe lëkurës. Ajo gjithashtu vepron si një parandalim i formimit të rrudhave dhe ofron lehtësim për ekzemën.

Përmbajtja e lartë e fibrave

Tërshëra ka një përmbajtje të lartë fibrash të cilat sigurojnë funksionimin e duhur të sistemit të tretjes dhe shërben si një parandalim kundër kancerit të zorrës së trashë.

Ajo ndihmon në mbrojtjen e sistemit vaskular, rregullon presionin e gjakut dhe ul nivelin e kolesterolit të dëmshëm LDL

Acidet yndyrore të pangopura Omega-3 dhe Omega-6 së bashku me fibrat, të cilat përmbajnë rreth 14%, ndihmojnë nga ana tjetër në mbrojtjen e sistemit vaskular, rregullojnë presionin e gjakut dhe ulin nivelin e kolesterolit të dëmshëm LDL.

Një ndihmë e shkëlqyer për ndërtimin e masës muskulore

Tërshëra ka një përmbajtje të lartë proteinash (ajo përmban rreth 16% proteina), me një përbërje optimale aminoacide për trupin e njeriut të nevojshme për ndërtimin e masës muskulore. /aktuale.mk/