Trump padit ish-avokatin Michael Cohen për 500 milionë dollarë

Ish-presidenti i SHBA-ve, Donald Trump, ka paditur ish-avokatin e tij, Michael Cohen, për 500 milionë dollarë, me pretendimin për shkelje të kontratës.

Ai thotë se Cohen ka shkelur detyrën e tij si avokat për të vepruar në interesin më të mirë të klientit të tij.

Padia vjen mes sulmeve të përshkallëzuara nga aleatët e Trump ndaj Cohen, i cili është një dëshmitar kyç në një hetim të Nju Jorkut ndaj ish-presidentit.

Një prokuror i Manhattanit javën e kaluar e akuzoi Trumpin për mashtrim në lidhje me pagesat e parave ndaj një ylli pornografik.

Zëdhënësi dhe avokati i Cohen, Lanny Davis, i tha BBC-së se ishte i bindur se padia kundër klientit të tij do të dështonte.

Veprimi ligjor, i paraqitur në një gjykatë federale të Floridës, gjithashtu akuzon Cohen për “deklarata të pahijshme, egoiste dhe keqdashëse për ish-klientin e tij, anëtarët e familjes dhe biznesin e tij”.

Cohen punoi si avokat i Trump për më shumë se një dekadë. Ai ishte gjithashtu një zëvendës-president në Organizatën Trump dhe shpesh përshkruhej si rregulluesi i Trump-it.

Por, të dy patën një mosmarrëveshje të madhe pas zgjedhjeve të vitit 2016, pasi hetuesit filluan të shikonin disa nga ndihmësit e Trump.

Në vitin 2018, Cohen u dënua me tre vjet burg dhe një gjobë pasi u deklarua fajtor për akuzat për mashtrim dhe shkelje të financimit të fushatës.

Tani jashtë burgut, Cohen është bërë një kritik i profilit të lartë të Trump dhe një mysafir i shpeshtë në programet e lajmeve.

Ai ka shkruar një libër dhe organizon një podcast, të cilat Trump i përmend në padi. /albanianpost/