Twitter: Musk riaktivizon të gjitha llogaritë e pezulluara

Elon Musk ka njoftuar se do të riaktivizojë të gjitha llogaritë e pezulluara duke filluar nga java e ardhshme. Vendimi ishte lënë në duart e përdoruesve që morën pjesë në sondazhin e nisur dje, siç ndodhi tashmë me Donald Trump. Prandaj shumica zgjodhi një amnisti të përgjithshme. Sipas shoqatave që mbrojnë të drejtat e pakicave, Musk do të hapë portat e ferrit.

Amnisti e përgjithshme pa moderim?
Më shumë se 3 milionë njerëz morën pjesë në sondazhin 24-orësh, mes të cilëve sigurisht që do të ketë bote që Musk dëshiron t’i eliminojë nga platforma. Rezultati është dukshëm në favor të amnistisë së përgjithshme (72.4%). Pronari i ri kishte premtuar se nuk do t’i riaktivizonte llogaritë derisa të krijohej një këshill për moderimin e përmbajtjes, por ndryshoi mendje pasi disa grupe aktiviste “kërcënuan” të ndalonin investimin në reklama.

Should Twitter offer a general amnesty to suspended accounts, provided that they have not broken the law or engaged in egregious spam?

— Elon Musk (@elonmusk) November 23, 2022

CEO i ri i Twitter theksoi se riaktivizimi i llogarive do të bëhet me dy kushte: respektimin e ligjit dhe mungesën e spamit. Megjithatë, nuk është e qartë se si do të verifikohet respektimi i rregullave, duke pasur parasysh se çdo vend ka ligjet e veta dhe se pushimet masive nga puna kanë prekur edhe ekipet e angazhuara në punën e vështirë të moderimit (disa ishin të jashtëm të kompanisë).

Shumë shoqata kanë frikë se amnistia mund të “hapë portat e ferrit”. Pritet një rritje masive e përmbajtjeve më të këqija: gjuha e urrejtjes, ngacmimi, ngacmimi, racizmi, antisemitizmi, si dhe një pushtim i lajmeve të rreme dhe teorive konspirative.

Riaktivizimi i të gjitha llogarive të pezulluara mund të sjellë përsëri në platformë përdoruesit që ndjekin profile të caktuara. Në të njëjtën kohë mund të rrisë numrin e reklamuesve që vendosin të pezullojnë fushatat reklamuese. Në javët në vijim do të zbulohet nëse Musk bëri zgjedhjen e duhur.

Generated by Feedzy