Twitter: pas Mastodon vjen Post, një tjetër alternativë

Pas Mastodon, aktualisht alternativa më e njohur për Twitter, një tjetër platformë po shfaqet në të cilën të zhgënjyerit mund të emigrojnë.

Quhet Post dhe u themelua nga Noam Bardin, ish-CEO i Waze, aplikacioni i trafikut.

Një “vend i civilizuar për të diskutuar idetë, për të mësuar nga ekspertët, gazetarët, krijuesit individualë, nga njëri-tjetri, për të biseduar lirshëm”, kështu prezantohet platforma. Bardin drejtoi Waze për 12 vjet, deri në vitin 2021, Post u krijua majin e kaluar. Ditët e fundit është përmbytur me kërkesa për aktivizimin e llogarive. Lista e pritjes, e cila duhet të regjistrohet për të hyrë, aktualisht ka më shumë se 130,000 njerëz sipas sajteve amerikane të specializuara në teknologji.

“Mos harroni kur mediat sociale ishin argëtuese, shfaqnin ide të shkëlqyera dhe njerëz të mrekullueshëm dhe ju bënin më të zgjuar? Apo kur nuk ju bënte të humbisni kohën tuaj ose të zemëroni apo trishtoni? Me Postimin duam t’ju kthejmë në atë kohë. “, shpjegon platforma e re. Për sa i përket veçorive, postimet e çdo gjatësie lejohen, mund të komentoni, pëlqeni dhe ka përmbajtje të detajuar me pagesë. Lidhur me moderimin e përmbajtjes, një pikë e lënduar e shumë rrjeteve sociale duke pasur parasysh qarkullimin e gjuhës së urrejtjes, ekzistojnë rregulla që do të “zbatohen rreptësisht me ndihmën e komunitetit tonë”, shpjegon Post. “Sapo kemi filluar – përfundon ai – disa veçori mungojnë. Hyni në listën e pritjes dhe na ndihmoni të ndërtojmë një vend më të këndshëm dhe më interesant”.

Generated by Feedzy