Ulliri më i vjetër në Ballkan gjendet në një fshat shqiptar

Pak kush e di se në fshatin Gjorm të Kurbinit gjendet një rrënjë ulliri me vlera të mëdha që i kapërcejnë ato ushqimore. Ulliri i Gjormit që shihni në foto është Njëmijë vjeçar dhe hyn në 100 ullinjtë më të vjetër në Ballkan.

Asnjë mbrojtje të veçantë nuk gëzon kjo pemë me vlera të mëdha. “Duhet shpallur monument natyre ky ulli qindravjeçar që prodhon ende kokrra”, thotë Dr. Selman Meziu në Facebook. Sipas tij, ulliri i Gjormit është simbol qëndrese, bukurie, kulture të lashtë, i mrekullisë së natyrës e dhuratë me vlera të dukshme historike, shkencore e kulturore.

Aktualisht nuk kujdeset për të, veç fshatarëve të zonës. Universiteti Bujqësor, Ministria e Bujqësisë, etj. që duhet të ishin më të interesuara, me sa duket nuk e dinë se ekziston ky ulli i rrallë./Opinion.al/

ulliri