Ushqimi vegjetarian ul tensionin e gjakut

Ushqimi vegjetarian mund të ndihmojë në uljen e tensionit të gjakut.

Studimet e mëhershme kanë treguar se vegjetarianët në mesatare kanë tension më të ulët dhe kjo është vërtetuar edhe një herë.

Kërkuesit amerikanë kanë analizuar rreth 80 studime të ndryshme të cilat kanë përfshirë personat vegjetarianë dhe kanë arritur në të njëjtin përfundim. Ja përfundimet:

 

  • Vegjetarianët në mesatare kanë tre herë më pak gjasa për të vuajtur nga presioni i lartë i gjakut.
  • Vegjetarianët në mesatare janë më të dobët se personat ushqimi i të cilëve përfshin mish.
  • Faktor i rëndësishëm në ruajtjen më nivel të tensionit të gjakut është konsumimi i lartë i kaliumit përmes pemëve dhe perimeve, të cilat janë ushqim më i shpeshtë i vegjetarianëve./Mjeku.Net/