Vendet ku mund të egzistojnë alienët

Me sa duket, shkencëtarët besojnë se kërkimi për jetën aliene mund të fillojë nga hëna (europe)e ngjashëm me Jupiterin, me shanse të mëdha të suksesit. Ata madje sugjerojnë se jeta komplekse mund të jetë e qëndrueshme në këtë planet.

Kjo bazohet në një teori që nën fletë të trashë të akullit, ka një oqean të lëngshme dhe në supozimin se Europa ka oksigjen të mjaftueshëm për të mbështetur të dy faunën mikro dhe makro. Sigurisht, nuk ka dëshmi të më forta që ekziston deri tani.
Meteorët

Deri në këtë ditë, ne e dimë me siguri se planeti ynë është goditur nga jo më pak se 22, 000 meteorite. Nëse jeta mund të ketë ardhur në Tokë nga hapësira kozmike, këto shkëmbinj duhet të ketë qenë “Sistemi i ofrimit të”. Kjo nuk është fare aq e pamundur sa mund të duket, pasi që shkencëtarët kanë zbuluar në Antarktik atë që duket të jetë disa microfossils mbi një meteorit nga Marsi. Nëse kjo ishte e vërtetë (pas viteve të debatit, dijetarët nuk mund të arrijë në një përfundim), kjo do të thotë që teoria e “pansermia”, sipas të cilit jeta migrojnë nga një planet në një tjetër, është e vërtetë po ashtu.

Mars

Tradicionalisht, një nga vendet më të mira për të shikoni për jetën është Marsi. Pavarësisht mjedisit të saj antipatik, nuk ka dëshmi se një herë, kjo planeti ishte i ngrohtë dhe mikpritëse.Mars Phoenix Lander bërë një zbulim të madh në këtë fushë, në vitin 2008. Pas gërmimi në tokë marsian, ajo gjeti sasi të mëdha të akullit, që padyshim do të thotë se një herë, nuk kishte ujë në këtë planet. Për më tepër, nuk janë gjurmët e metanit në atmosferë marsian, i cili sugjeron se jeta aliene (ne formen e baktereve), duhet të jenë të fshehur diku në planetin, me siguri të thellë nën sipërfaqe.

Callisto

Callisto është hëna e dytë më e madhe e Jupiterit dhe deri kohët e fundit shkencëtarët e NASA konsideruar atë asgjë më shumë se një satelit i vdekur. Sipërfaqja e tij shumë e vjetër mbart shenjën e asteroids shumta që u shkatërrua këtu. Megjithatë, që nga viti 1996, mundësia e një oqean nën sipërfaqen e saj u ngrit, zgjohen interesin e komunitetit shkencor për këtë planet. Edhe pse kushtet e Callisto nuk janë aq të mirë sa ata që janë në Europa, mundësia e disa forma ujore të jetës që ka evoluar në këtë planet të ashpër ende ekziston.


Enceladus

Një tjetër i satelitëve Saturnit jep shpresa edhe më shumë për të shkencëtarëve. Enceladus është, me sa duket, një nga opsionet më të mira për gjuetarët e jetës aliene. Casini (foto), ishte në gjendje për të zbuluar elemente të tilla si kimike, të karbonit azotit hidrogjen dhe oksigjen, komponimet thelbësore që e bëjnë jetën në tokë të jetë e mundur. Për më tepër, një teorik, por nuk konfirmohet, oqean varrosur mund të përfaqësojnë një ambient të ngrohtë në të cilën jeta mund të lulëzojnë.

Titan

Titan është satelit i madh Saturni-së. Ajo ka disa karakteristika të veçanta për ta bërë interesante: është hëna njohur vetëm që të ketë një atmosferë të dendur, për më tepër, ajo është planeti i vetëm, përveç Tokës, kur lëngjet sipërfaqe në formë të qëndrueshme janë gjetur. Atmosfera e Titanit nuk lejon jetën, të paktën jo lloj të jetës ne jemi njohur me të. Në -184 ⁰ C, asnjë formë Jeta nga Toka mund të mbijetojnë. Megjithatë, sipërfaqja përfshin peizazhe të ngjashme me ato të Tokës: dunat ranore, lumenj dhe dete (e metanit të lëngët, ndoshta). Ka edhe sezonet e ndryshme në Titan! Përveç këtyre të jashtëzakonshme (por jo përfundimtar), të ngjashmërive Casini Orbiter, të dërguar nga NASA, gjendet lëvizjet interesante kimike në Titan, të cilat mund të jenë rezultat i ndonjë jetës aliene.


Gilese 581d

Gilese 581 është larg-larg yll xhuxh i kuq. E vendosur në konstelacion Libra, ky yll ka planete të ndryshme, ndër të cilat Gilese 581 d. Ky exoplanet (një planeti jashtë sistemit diellor), është aq i veçantë për shkak se ajo besohet të jetë exoplanet njohur vetëm të vendosura në një zonë të banueshme (do të thotë në distancë të drejtë nga Sun-si yllin e saj). Kështu, është e mundur që ky planet ka një atmosferë, si dhe ujë të rrjedhshëm të lëngët në sipërfaqe të saj, që do të thotë se Toka-si format e jetës mund të zhvillohet këtu.

Exoplanet HD 209458B

Ky planet nuk ka një emër të bukur, frymëzues, është e vërtetë. Megjithatë, kjo nuk është emri ne jemi duke kërkuar në, por karakteristikat e saj. Kështu, pavarësisht nga të qenit me të vërtetë larg nga Toka (150 vjet drite), shkencëtarët ishin në gjendje të zbulojnë dhe të përshkruajnë përbërjen e saj kimike, me rezultate të mahnitshme. Me sa duket, ky është planeti i dytë jashtë sistemit diellor ku elementet që qëndrojnë në themel të jetës, siç e njohim ne, u gjetur.

Mjegullanja Orion

Një mjegullnajë është përcaktuar si një re e pluhurit ndëryjor, të hidrogjenit gazit helium dhe llojet e tjera të gazeve. Nebulae shpesh janë fusha ku yjet e reja janë formuar. Ky është rasti i Nebula Orionit, i vendosur 1.500 dritë-vjet nga tani, në Rrugën e Qumështit. Ky vend nuk është vetëm i një bukuri mahnitëse, por edhe një rajon shumë interesant nga pikëpamja e jetës potencial huaj.Kombinim i substancave kimike të tilla si monoksidit të karbonit, ujit, Methanol dioksidit, të squfurit dhe shumë të tjerë që janë të njohura për jetë esencial në jetën e zhvillimin e proceseve është shumë premtuese për shkencëtarët.

Yjet e kuq gjigante

Yjet Kuq Giant nuk janë një vend i mirë për jetën aliene për të filluar. Megjithatë, ato mund të jenë shkaku i saj: kur një yll është gati të vdesë, ai papritmas shpërthen në fazën e saj të kuq gjigand. Kjo do të thotë se ai shpejt do të rritet në përmasa dhe me intensitet dhe do të shkaktojë largët, planete të ngrira ose exoplanets të bëhet jeta-miqësore. Blloqe akulli do të shkrihet, duke liruar të mesme të preferuar, ujë e jetës, dhe shkëlqimi i saj do të sjellë dritë në vende që ishin të njohura vetëm errësirën. Të tilla të reja, kushtet e përmirësuara të mund të lindë mikroorganizmave të huaj.