Vitamina B17: A është kjo zgjidhja kundër kancerit?

Griffin tregon se u frymëzua për të shkruar librin nga miku i tij, doktori Richardson. “Doktori 30 vite më parë ka trajtuar me vitaminën B17 të sëmurët me kancer. Sipas tij mungesa e kësaj vitamine më organizëm shkakton kancerin.

Doktori ka aplikuar vitaminën B17, i cili tashmë është shëruar nga kanceri.

Vitamina B17 gjendet në 1200 bimë, kryesisht në farat e pemëve: kajsia, pjeshka, kumbulla, vishnje, mollë, etj.

Fisi Hunzë në Pakistan, që jeton afër Himalajeve njihet për shëndet të mirë dhe jetëgjatësi. Farat e kajsive konsiderohen ushqimi më i vlefshëm dhe më i çmueshëm që ka me shumicë B17.

Ushqim të pasur me vitaminë B17 konsumojnë edhe eskimezët, të cilët nuk preken nga kanceri.

Këto fakte gjenden në librin e Edward Griffin i cili ka hapur mjaft debate në Shtetet e Bashkuara.

“Në kimioterapi dhe në citostatikë fitohen miliarda dollarë”, kjo është aryseja pse nuk zbulohet ilaçi i vertetë i kancerit dhe pse nuk lejohet përdorimi i B17, thotë Griffin.