WhatsApp jep zgjidhjen për “të hequr qafe” grupet e vjetra

WhatsApp, tanimë ka gjetur një zgjidhje të re për të “hequr qafe” grupet e vjetra, për të cilat vendosi të caktojë një lloj date skadimi për ato të krijuara nga përdoruesit prej shumë kohësh.

Ky funksion, i quajtur “grupe në skadim”, do të shpëtojë shumë njerëz nga grupet e papërdorura.

I testuar në WhatsApp iOS beta, funksioni do të kërkojë të krijojë një javë, një ditë ose një opsion të personalizuar të datës për grupet e krijuara.

Kështu, grupi do të fshihet nga të gjithë përdoruesit kur të vijë data e skadimit. Nëse dëshironi ta përdorni grupin për një kohë të gjatë, do të mund të çaktivizoni funksionin e datës së skadimit.

Por, funksioni i grupit me kohë do të jetë i disponueshëm vetëm për përdoruesit që e kanë aktivizuar këtë cilësim.

Me fjalë të tjera, kur skadon koha e caktuar nga personi që përdor tiparin “Grupet e skaduara” në grup, ai do të mund të largohet vetëm dhe pjesëmarrësit e tjerë mund të qëndrojnë nëse dëshirojnë.

Funksioni është aktualisht në testim beta dhe ka të ngjarë të përdoret në përditësimin tjetër të WhatsApp.